zondag 27 juni 2021

Le Bugue klein marktstadje

Le Bugue is een klein marktstadje aan de rivier de Vezere, tussen Limeuil (waar de rivier de Dordogne de Vezere ontmoet) en Les Eyzies. De plaats is zeer goed gelegen in het centrum van veel van de hoogtepunten van de Dordogne-regio en heeft een aantal interessante eigen hoogtepunten om te ontdekken.

Le Bugue zelf verkennen is eenvoudig - het centrum ligt rond de rivier en de brug en het open gebied aan het einde van de brug. De brug is een belangrijk kruispunt over de rivier, dus het centrum van het dorp heeft in het hoogseizoen behoorlijk wat verkeer.

Maak een wandeling over de brug en langs de oevers van de rivier, neem dan een kijkje in de kerk van Saint-Sulpice en het stadhuis. Er zijn ook verschillende winkels en cafés in het centrum van het dorp, en enkele traditionele huizen in de gele steen van de Dordogne-regio.

De belangrijkste rol van het dorp is als centraal knooppunt voor het verkennen van de vele hoogtepunten van het gebied, zowel natuurlijke als kunstmatige, dus uw eerste plek zou het VVV-kantoor van Le Bugue op 23 Rue du Jardin Public moeten zijn voor informatie over lokale evenementen en attracties op het moment van uw bezoek.

Er zijn veel grotten langs de Vezere-vallei (een UNESCO-erfgoed) die naar het noordoosten van le Bugue loopt, beide natuurlijke en met prehistorische schilderijen. Onder de grotten die het dichtst bij Le Bugue liggen, bevinden zich de grotten van Bara-Bahua, bekend om hun prehistorische gravures, en de Gouffre de Proumeyssac, een zeer grote grot met stalactieten en stalagmieten.

Het landschap van de omliggende regio is een ander hoogtepunt, de Dordogne heeft een van de meest indrukwekkende landschappen van Frankrijk. Breng zeker een bezoek aan de Cingle de Tremolat voor uitzicht over een grote meander in de rivier de Dordogne.

Er is een zeer populair aquarium (het Aquarium du Perigord Noir) in Le Bugue als je voor een korte tijd wilt ontsnappen aan de prehistorische mens - hij domineert liever de hele Vezere-vallei! Ook populair is het Village de Bournat, een recreatie van een prehistorisch dorp, waar u kunt zien hoe traditionele ambachten worden beoefend.

U kunt ook wilde zwijnen zien in het nabijgelegen Les Sangliers de Mortemart (en lekkerder proeven in veel van de restaurants in de regio).

Er zijn tal van kleine steden en dorpen van belang in de regio. Onder de minder bekende die u indien mogelijk in uw plannen moet opnemen, zijn Campagne (in het zuidoosten) en respectievelijk de abdij en de kerk van Paunat en Audrix.

Accommodaties in en nabij Le Bugue.

Zomer 2021 468x60