maandag 5 juli 2021

Bretagne hotels, campings en appartementen

Net buiten het gezellige vestingplaatsje Guérande geniet je optimaal van de rust van het platteland op Camping Domaine de Bréhadour. Bovendien bevind je je nog geen kwartier rijden van het bekende strand van La Baule. Zo combineer je strandpret aan de Atlantische Oceaan met cultuur in Guérande, natuur in het Parc de Brière én ontspanning tussen de landerijen.




Rustig gelegen in het zuiden van het Bretagne, nabij mooie baaien en leuke stadjes, vind je Camping de Kerleyou. Dé perfecte camping voor iedereen die houdt van kleinschalig, rust, ruimte en natuur én dat op een steenworp afstand van het strand.




Camping Parc du Guibel is een rustige camping, gericht op jonge gezinnen. U vindt deze camping op 1 km van het strand en midden in de natuur met diverse bomensoorten en talloze vogels. Geniet ook van het zwembad, hier kunnen uw kinderen zich uitstekend vermaken!




Camping La Ville Huchet is een leuke gezinscamping op 4 km van Saint-Malo en 1,5 km van het strand. Een ideaal uitgangspunt voor het ontdekken van dit mooie deel van Bretagne! De voorzieningen van Camping La Ville Huchet Binnen de oude ringmuren van het 19e eeuwse kasteel ligt deze prachtige kasteelcamping.




Camping Les 2 Fontaines ligt maar 900 meter van zee, vlakbij Kercanic met schilderachtig oude huisjes. Wat is er op deze camping veel te doen! Om een paar dingen te noemen; poedelen in het overdekte of openlucht zwembad, aquagym, massages, balneotherapie en fitness.




Ontspannen aan de kust van Bretagne in een regio met een unieke sfeer op een 5-sterren camping. Dat doe je op Camping La Grande Métairie, een camping die in 2018 gerenoveerd is en dus helemaal aan de eisen van nu voldoet.




De ligging direct aan zee, maakt van Vakantiepark Fleur de Sel in Bretagne een ideale bestemming voor een relaxte gezinsvakantie. Natuurlijk vind je ook op het park de nodige faciliteiten, waaronder een verwarmd zwembad. 




De landelijk gelegen camping Domaine de Kerlann ligt in Zuid Bretagne. Je wordt hier vriendelijk ontvangen bij de receptie. Zij informeren je graag over de vele bezienswaardigheden in de omgeving.




Camping La Baie du Kernic ligt op een mooie plek aan de noordkust van Bretagne. De kustlijn bij de baai van Plouescat staat bekend om de prachtige zandstranden, beschutte baaitjes, zandduinen en bijzondere groepen gladgeslepen rotsblokken.




Camping L’Atlantique ligt maar 450 meter van een prachtig zandstrand dat van de Pointe de Mousterlin tot Beg Meil loopt. Het strand is te bereiken via een pad door het natuurreservaat van Mousterlin.




Op zoek naar een camping aan de Bretonse kust waar ook nog eens een fantastisch waterparadijs is? Kies voor Camping Escale St. Gilles! Fijne beschermde plekken tussen bomen en heggen, zowel overdekt als buiten zwemmen, je zorgen totaal vergeten in de wellness en het strand aan de overkant..








In een prachtige landelijke omgeving in het zuiden van Bretagne ligt de gemoedelijke Camping Domaine de Kermario. Met stranden op slechts een paar kilometer afstand én ter plaatse zowel een binnenbad als een buitenbad. 




Vakantiepark Le Hameau de Peemor Pen is een kleinschalig park met in totaal 94 maisonnettes. Door zijn ligging op het schiereiland Crozon in het uiterste westen van Bretagne, is het een park dat uitermate geschikt is voor de rustzoeker en gezinnen met kleine kinderen.




Vakantiepark Domaine des Roches Jaunes is heerlijk rustig gelegen aan de baai van Morlaix, het park biedt naast een overdekt zwembad en een fitnessruimte direct toegang tot een heerlijk en vooral kindvriendelijk zandstrand.




Camping Le Bois de Pleuven ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in een groen bosrijk gebied op nog geen kwartiertje rijden van het Bretonse strand. Deze familiecamping biedt alles waar je in de vakantie naar verlangt.




Een parel aan de Bretonse kust! Op het zuidelijke puntje van Bretagne ligt Vakantiepark Les Jardins d’Arvor. Dit recent gebouwde parkje ligt op slechts 150 meter van het zandstrand en beschikt over alle wenselijke faciliteiten. Het deels overdekte zwembad is verwarmd en er is een sauna / hammam.




In het noorden van Bretagne vlak bij de kust is het landgoed van Château de Galinée met oude eiken- en lindebomen, getransformeerd tot een heerlijk rustige camping. Camping Château Galinée heeft het handig aangepakt door alle faciliteiten en activiteiten achter het kasteel te plaatsen.



Les Hauts de la Houle is een kleinschalig en sfeervol vakantiepark in het natuurrijke Noord-Bretagne. Het is gelegen in het leuke stadje Cancale, wat naast een badplaats ook een vissershaven is. Hier worden oesters gekweekt, wat zeker interessant is om te aanschouwen. 




Ruige rotsen, steile kliffen en heerlijke stranden: ontdek woest Bretagne met een lief randje
Vakantie tussen ruige rotsen, steile kliffen, menhirs en vuurtorens. Dat is Bretagne, het woeste schiereiland van La Douce France. Met een lief randje: heerlijke stranden in het zuiden en in het binnenland bossen, weilanden en grazige heuvels.

Puur en trots in Bretagne
Je bent weliswaar in Frankrijk, maar de Keltische invloeden van weleer maken Bretagne tot een buitenbeentje in de Franse regiofamilie. Plaatsnamen zijn af en toe ware tongbrekers en het Bretons klinkt charmant maar is veelal onbegrijpelijk. Ook letterlijk ligt dit schiereiland aan de buitenkant: Pointe de Raz bij Douarnenez is het meest westelijke puntje van het Franse vaste land. En toch, of beter gezegd: juist daarom is Bretagne zo’n aantrekkelijke plek om vakantie te vieren. 

Authentieke vissersdorpen
Op een dag rijden van huis vind je hier ruige kusten met stranden in verborgen baaien, groene heuvels met menhirs en dolmens en de authentieke vissersdorpen waar stoere mannen in Bretonse truien de dag vangst de kades opsjouwen. Puur, trots en boordevol karakter. Leuke steden om te bezoeken zijn Saint-Malo, een bruisende havenstad met een bijzonder centrum, genaamd Intra-Muros. En Brest: de haven- en marinestad. En als je van klassieke zeilschepen houdt: Douarnenez! Bekijk nu onze accommodaties voor een fantastische vakantie in Bretagne.


Zomer 2021 468x60