zaterdag 20 juli 2024

Blois historische stad Frankrijk

De stad Blois ligt in het midden van Frankrijk in Loire streek, op een strategisch punt tussen twee heuvels aan de rechteroever van de rivier de Loire, Blois is de hoofdstad van het departement Loir-et-Cher, in de oude provincie Orléanais. Blois wordt beschouwd als een van de meest historische steden van Frankrijk en staat bekend om de productie van heerlijke wijnen en cognac. Blois is ook een primair commercieel en industrieel centrum met een bevolking van meer dan 65.000 inwoners.

Blois werd gesticht in de 10e eeuw toen de beroemde graven van Blois aan de macht kwamen als de feodale heren van Frankrijk. De stad onderging een opeenvolging van graven tot de laatste in 1397 het bezit overhandigde aan Lodewijk, hertog van Orléans. Blois werd de residentie van Lodewijk XII die in 1498 een renaissancekasteel in de stad vestigde.

Het kasteel van Lodewijk XII is een opmerkelijke attractie geworden voor bezoekers van Blois, waarbij elk van de vier vleugels van het kasteel verschillende stijlen van architectuur weerspiegelt uit verschillende periodes, variërend van de 13e eeuw tot de jaren 1630. Het kasteel is ook de thuisbasis van het Musee des Beaux-Arts.

Een andere belangrijke attractie in Blois is het beroemde Maison de la Magie, dat is gewijd aan de beroemde goochelaar Jean-Eugène Robert-Houdin en interactieve tentoonstellingen bevat die zijn uitgevonden door Houdin, evenals een verscheidenheid aan goochelshows. De beroemde ontsnappingskunstenaar Houdini noemde zichzelf naar Jean-Eugène Robert-Houdin.

Een bezoek aan Blois zou niet compleet zijn zonder een bezoek te brengen aan de prachtige Cathédrale St-Louis, gelegen op een heuvel die uitkijkt over de stad Blois en een indrukwekkend uitzicht biedt over de tuinen van het bisschoppelijk paleis dat vlakbij is gelegen.

Blois heeft ook een bruisend nachtleven waar bezoekers kunnen genieten van de vele goede restaurants en nachtclubs die zich in het centrum van de stad bevinden, samen met vele speciaalzaken en boetieks met mooie kleding en een assortiment luxe artikelen.

Wilt u ook één of meerdere dagen in Blois verblijven, vele leuke accommodaties vindt u hier.

Zomer 2021 468x60