dinsdag 15 februari 2022

Naturisten campings Frankrijk

Camping Domaine de la Sablière, de naturistencamping bestaat uit een uitgestrekt terrein langs de Cèze. De beboste hellingen bieden schaduw en privacy. De shuttlebus maakt elke 20 minuten een ronde over het terrein. Lidmaatschap van de naturistenvereniging is verplicht. Het strand loopt geleidelijk af naar de rivier de Cèze. 




Riva Bella Resort dit grotendeels geaccidenteerde terrein is van april tot november een naturistencamping. Het ligt aan zee én aan een zoutwatermeer. De plaatsen langs het strand zijn vrijwel onbeschut. De overige plaatsen liggen onder bomen.



La Combe de Ferrière is een kleinschalige naturistencamping verborgen in de kastanjebossen in het midden van de ruige Zuid-Franse Cévennen. Voor rust-, natuur- en wandelliefhebbers is deze plek zeer geschikt.



Domaine Naturiste de Bélézy, het naturistenterrein ligt aan de zuidkant van de Mont Ventoux. De staanplaatsen hebben deels beschutting van bomen. Er is een wellness centrum met o.a. osteopathie. In het hoogseizoen is er een kinderboerderij. Men organiseert o.a. boogschieten, beeldhouwen, pottenbakken, yoga, wijnproeverijen, muzieksessies, koorzang en veel actieve kinderactiviteiten, alles gratis toegankelijk.



Camping Héliomonde is een naturistencamping en ligt in een lommerrijke omgeving, Sport- en spelmogelijkheden zijn voldoende aanwezig. Voor kinderen is er een kleine kinderboerderij. De omgeving leent zich voor wandeltochten. De camping is gelegen in Saint-Chéron in de Essonne, in Ile-de-France, waar u Parijs, het Louvre of de Eiffeltoren kunt bezoeken.



Camping Naturiste Le Haut Chandelalar, deze grotendeels terrasvormige naturistencamping ligt tegen een vrij steile helling. De staanplaatsen liggen onder hoge bomen. Ze zijn ruim, verschillen van grootte en hebben een natuurlijke afbakening. De hoger gelegen plaatsen bieden een weids uitzicht op het omringende berglandschap.



Camping Hélio Nature L’Eglantière is een rustige naturistencamping in de Hautes Pyrénées, in het zuiden van Frankrijk, vlak bij de Spaanse grens. Behalve als de weersomstandigheden het niet toelaten, is het dragen van (bad)kleding niet toegestaan op de camping.



Camping la Prairie, op deze familiecamping aan de voet van duinen wordt alles gedaan voor een aangenaam verblijf. Persoonlijk contact vindt de eigenares belangrijk en er is voor iedereen aandacht. Er is veel animatie met werkelijk voor ieder wat wils.



Camping Le Colombier, deze naturistencamping is heel ruim opgezet met grote staanplaatsen. Het nieuwe gedeelte met veel huurcaravans en vaste plaatsen heeft jonge aanplant en nog weinig schaduw. Op de oudere plaatsen in de vallei is voldoende beschutting.



Camping Creuse Nature Naturiste, deze naturistencamping grenst aan een bos. De plaatsen liggen aan de randen van de velden, tegen de bosrand en onder bomen. Op een van de velden ligt een vis meer met een ligweide. Het zwembad en de bar met terras liggen centraal.



Camping Deveze, de naturistencamping ligt op een beboste helling. De staanplaatsen liggen op meerdere terrassen en zijn van elkaar gescheiden door halfhoge heggen. De douches zijn gemeenschappelijk. Aan de camping grenst een meer en een bos. In het meer mag niet worden gezwommen.



Domaine naturiste de Bagheera deze rustige naturistencamping ligt in een bos. De bomen zorgen voor voldoende schaduw. Voor sportieve activiteiten vind je er een tennisbaan en een multisportterrein. Ook kun je relaxen in een sauna of je laten masseren.



Camping Les Aillos naturistencamping op het platteland. De camping is ideaal voor rustzoekers. Het hoofdgebouw is een oude gerestaureerde hoeve. Er is een sauna, zwembad en een restaurant. Er zijn ook stacaravans, een woonwagen en een ecolodge te huur.




Heeft u nog geen keuze kunnen maken, hier vindt u nog meer naturisten campings in Frankrijk.
Zomer 2021 468x60