vrijdag 19 april 2019

Ardèche hotels, campings en vakantieparken

Camping Grand’Terre is een middelgroot terrein met nieuw zwembad en kinderbad, direct aan de rivier de Ardèche in Frankrijk. Vanaf het terras bij het zwembad heeft u een goed zicht op uw genietende kinderen. In de omgeving zijn veel mogelijkheden om het echte leven in de Ardèche te ontdekken! Voor ons staat het vast: Camping Grand’Terre is ideaal gelegen aan de rivier de Ardèche! 




Bij Le Cèdric de Soyons geniet je van de mooie groene tuin en kun je je laten verrassen door de overheerlijke keuken. Sinds 2015 staat familie Frelet aan het roer van dit gastvrije en charmante hotel. 




Residence Odalys Les Sources de Manon, gebouwd rond twee zwembaden, is ideaal gelegen om de grot Aven Orgnac en de gorges de l'Ardêche te ontdekken.




Vakantiepark Odalys Hauts de Salavas is gelegen in de heuvels bij het dorpje Salavas en dicht bij Vallon Pont d'Arc. Dit is een dorpje dat zeker een bezoekje waard is.




Village Huttopia Sud Ardèche is een stukje paradijs bij Vallon Pont d’Arc en de Gorges de l’Ardèche nabij Vagnas. Je kan hier slapen in unieke verblijven. Kamperen zal niet meer hetzelfde zijn.




Een Frans ontbijtje nuttigen doe je op het terras van Grand Hotel des Bains. Zodra de croissants op zijn kan er lekker gezwommen worden in het buitenzwembad of stap je de auto in voor een dagje uit.




Camping Domaine de Chaussy in Lagorce is een uitstekende camping met heerlijke zwembaden (let ook even op het uitzicht), waterglijbanen, een waterspeeltuin en een jacuzzi. Potje midgetgolf? Dat kan. Springen de kids graag op een trampoline? Kan ook.







Genieten in de Ardèche doe je op familiecamping La Garenne. Deze middelgrote camping ligt in het mooie dal van de rivier de Eyrieux, halverwege de Ardèche.




Camping La Nouzarede in Joyeuse is een gezellige familiecamping gelegen aan de rivier en op loopafstand van winkeltjes, restaurantjes etc. Voor een verfrissende duik spring je zo het zwembad in en voor de kleintjes is er een apart kinderbad met een glijbaantje.




Camping La Bastide en Ardèche ligt aan de rivier de Ardèche midden in het prachtige landschap van de Ardèche. Voor waterliefhebbers is het een eldorado, ga maar na: een groot zwembad om baantjes te trekken en voor de kids een apart peuterbad, en dat allemaal naast de rivier waarop je bijvoorbeeld mooie kanotochten kunt maken. 




Camping Saint Amand is een rustige en gezellige familiecamping in het hart van de prachtige Ardèche in Frankrijk. Door de kleinschaligheid heerst er een ongedwongen sfeer en je zult hier dan ook echt tot rust komen.




Camping les Ranchisses kamperen met luxe op een prachtige plek, midden in de natuur. Daarvoor is de Ardèche dé plek.




Ontbijt iedere dag met heerlijke verse croissantjes op het vakantiepark Lou Castel! Genieten bij het zwembad of even inspannen in de fitnesszaal. Vakantiepark Lou Castel ligt midden in de Ardèche en in een ongerepte natuur, bij het grootse bos Bois de Païolive!.




De gezellige gezinscamping Camping Aluna Vacances ligt heel centraal in het prachtige departement Ardèche! Weet je omgeven door de rust en ruimte van deze kindvriendelijke camping in la douce France! 




Ken je die geur? Die geur van hout, van bos, van het buitenleven... Zodra je wakker wordt op Camping Les Cascades en je de deuren van je vakantieverblijf opent voel je je één met de natuur!




In het hart van de Gorges en de Cévennes, op korte afstand van het pittoreske dorpje Meyrueis, ligt de langgerekte gezinscamping Le Capelan langs de rivier ‘La Jonte’. 




Camping Le Petit Bois, is een relatief kleine familiecamping in het hart van de Ardèche. Een oase van rust direct aan de rivier en vlak bij het oude plaatsje Ruoms.




Voor een echte top camping ga je naar Camping Le Ranc Davaine in Frankrijk. Top, want: prachtige ligging bij de rivieren Ardèche en Chassezac én voorzien van enorm waterparadijs.




Camping Cros d’Auzon ligt direct aan de rivier de Ardèche en heeft een eigen strandje. De kinderen vermaken zich prima in het nabijgelegen grote zwembad, het binnenbad of op de waterglijbanen, terwijl u heerlijk van de rust en de zon kan genieten!




Een chalet met rust en ruimte in het hart van de Ardèche. In de groenste streek van Frankrijk ligt Vakantiepark Domaine de Sévenier. De Ardèche heeft metershoge kloven, geweldige rotsen, kiezelstrandjes langs de rivieren en bossen.






Wie niet van stilzitten houdt, houdt van de Ardèche. Want in deze groene regio, vernoemd naar de erdoorheen stromende rivier Ardèche, kun je ‘los’ met kanoën, kajakken, raften, wandelen, fietsen, klimmen en klauteren. Én afdalen, want de vele grotten hier zijn behoorlijk indrukwekkend. 
De Ardèche op, dat is wat je hier doet. In het zuiden vind je de avontuurlijke kloof Gorges de l‘Ardèche. Werp je vanuit je kano of kajak een blik opzij dan word je verrast door de bijzondere rotsformaties en inhammen. Hoogtepunt van de tocht? De natuurlijke boogbrug Pont d’Arc, bij plaatsje Vallon-Pont-d’Arc. Wereldberoemd en behoorlijk indrukwekkend, want: 34 meter hoog! Hieronder doorvaren en je mag weer een ‘check’ van je móet-je-ooit-gedaan-hebben-lijstje afvinken.
Het landschap van de Ardèche  kenmerkt zich door eindeloze lavendelvelden, olijfbomen en charmante, eeuwenoude dorpjes. Nóg bekender staat deze regio in Frankrijk  om zijn vele bijzondere grotten. Dalen en dwalen dus, door de gangen van druipsteengrot Aven d’Orgnac, de Grottes de Saint-Marcel of Grotte Chauvet. De laatste is meer dan 30.000 jaar oud en er bleven vele dierschilderingen voor ons achter. Weer even de buitenlucht in? Sluit je vakantie af met avonturenpark Foret de l’Aventure, bomvol uitgezette parcoursen waar het leuk slingeren is door de bossen. Me Tarzan, you Jane? 
Echte shopaholics kunnen het beste afreizen naar Lyon. Maar wie blij wordt van verse producten uit de streek, heeft mazzel en bezoekt de markt. Zoals die in l’Argentière: gezellig én uitgebreid.  Tip: proef je suf aan al die heerlijke kaasjes.
Dé specialiteit van de streek: gekonfijte kastanjes, ook wel ‘marrons glacés de l ‘Ardèche’. Laat het leuk inpakken en je hebt meteen een souvenir  voor thuis. Ook typisch Ardèche is de bijzondere combi van kip met rivierkreeft: poulet aux écrevisses.  Proeven!
Zomer 2021 468x60