zaterdag 23 maart 2019

Vogezen Elzas, hotels, campings en appartementen

De in de Elzas gelegen Camping le Ried mag je gewoon een rustige camping noemen. In deze regio loopt het niet over van de toeristen, maar kom je helemaal tot rust in een prachtige groene omgeving. Stap op je stalen ros of trek je wandelschoenen aan om puur natuur te genieten. 




Kan jij niet zo goed kiezen waar je dit jaar naar toe wil en houd jij wel van eenvoud? Kies dan voor Camping Le Parc de la Fecht, gelegen in Frankrijk, maar ook vlakbij Duitsland én Zwitserland. Zo pak je gewoon 3 landen in 1 vakantie! Dat wordt genieten in de groene Elzas.




Bent u op zoek naar een vakantie middenin de natuur en op slechts een aantal uur rijden van Nederland? Dan is Domaine de Messires uitermate geschikt voor u en uw familie!




De camping L’Oasis ligt midden in het regionaal natuurpark van de Vogezen op ongeveer 1 kilometer van het dorp Oberbronn. De heuvels van de prachtige Elzas maken van dit gebied een fantastische vakantiebestemming. 




Camping L’Ile du Rhin is een ovaalvormige middelgrote camping op een eiland tussen de Rijn en het Grand Canal d’Alsace. Water speelt hier dus letterlijk de hoofdrol. De camping zelf heeft geen zwembad, maar geen nood want je mag gebruik maken van het zwembad naast de camping. 






Aan de zuidkant van de Vogezen ligt Camping Domaine de Champé met ruime plaatsen en doorkruist door een klein riviertje. ‘Welkom’ is geen loze kreet op Domaine de Champé. De eigenaren doen er alles aan om je een aangename en ontspannen vakantie te bezorgen.




Camping Yelloh! Village Domaine des Bans is nou echt zo’n camping waar ouders onthaasten terwijl de kinderen de hele dag de hort op zijn. De grootste lol op de waterglijbanen of met bootjes rommelen op het meertje. 




Hameau des Gîtes is een ruim opgezet, kleinschalig vakantiepark gelegen tussen de Elzas en de Vogezen. Vlak naast het vakantiepark bevindt zich een openbaar overdekt zwembad met glijbanen (voor kinderen vanaf 6 jaar), jacuzzi, massage bad en stroomversnelling wat gratis toegankelijk is voor gasten van het park.


.




Camping Le Giessen in Bassemberg is een rustige, aan een bergstroompje gelegen, schaduwrijke camping aan de voet van de Vogezen. Voor de kids is er een speeltuin, maar misschien nog wel veel leuker is het ondiepe beekje waar je natuurlijk met je nieuwe vakantievriendjes prachtige dammen kunt bouwen.




Camping Indigo Strasbourg ligt in een natuurlijke omgeving en toch maar op ongeveer 3 kilometer van het historische centrum van de stad. Hoe dichtbij het centrum wil je zitten! Slenter lekker rond in het centrum en neem een kijkje in de kathedraal Notre Dame met daarin het astronomische uurwerk.


Le Clos d’Eguisheim bestaat uit kleurrijke vakwerkhuizen, die de charme van de Elzas en zijn vele wijngaarden kenmerken. Voor wijnliefhebbers is dit de ideale omgeving om je vakantie door te brengen. Een bezoekje aan de wijnroute van d’Eguisheim mag dan ook zeker niet ontbreken. 





Vanuit hotel Aux 3 Roses heb je een schitterend uitzicht over de vallei. Start de dag goed met een continentaal ontbijt en een verfrissende duik in het binnenbad. In het restaurant kun je regionale gerechten en zelfgemaakt gebak voor bij de koffie bestellen.




De appartementen van Odalys Domaine des Rois Residentie zijn gelegen in een heerlijk rustig stukje van de Elzas. Bergheim is een klein plaatsje met zijn eigen karakteristiek wat het zeker het bezoeken waard maakt. Het appartement is van alle gemakken voorzien en vanaf je appartement zie je de wijngaarden, wat altijd een mooi aanzicht is als je de gordijnen 's ochtends opent. 




Le Colombier Obernai, deze charmante 3-sterren residentie vind je in het hart van Obernai. Het is gebouwd in één van de traditionele vakwerkhuizen en het heeft een trendy en modern interieur. Obernai ligt aan de bekende Elzasser wijnroute, Route des Vins d'Alsace. 




Résidence Lagrange City Strasbourg verwelkomt je op ongeveer 5 minuten van het treinstation en rond 15 loopminuten van de charmante wijk Petite France. Het appartementencomplex bestaat uit comfortabel ingerichte appartementen met gratis WiFi.




Gevestigd in een historisch pand met een romantische uitstraling, dat is Des 2 Clefs. Lekker genieten van het ontbijt voordat je het stadje Turckheim in gaat. Als je de deur uitloopt sta je al in het gezellige centrum, is dat even gemakkelijk.
Wandelen langs wijngaarden, shoppen in Straatburg, genieten aan het Gérardmer: venez les Vosges
Laagvlakten, heuvels en hoge bergen, kastelen, dorpjes en veel, heel veel, wijngaarden, bepalen het landschap van de Elzas. Gelukkig is er genoeg gelegenheid tot beweging – per fiets, kano, surfplank of benenwagen – want reken maar dat je al dat lekkers hier niet kan weerstaan…

Niet zo gek dat Duitsland en Frankrijk een lange strijd om de Elzas hebben gevoerd. Hoe mooi het hier is ontdek je tijdens wandeltochten door de regionale natuurparken: in Vosges du Nord vind je bossen, rivierdalen en akkers; en in de bossen van het Ballons des Vosges schiet er zomaar een ree voorbij. Minstens zo mooi is de natuur rond het bergmeer Lac de Gérardmer. Kanoën, zwemmen, zeilen of met de waterfiets het water op: vakantie vieren lukt hier prima!

Kasteel met view

Aan het Lac de Gérardmer in Frankrijk vind je ook nog twee stranden – hier kan je prima bijtanken voor een dagje Straatsburg, met zijn imposante bruggen Ponts Couverts en de kathedraal. Of en tripje naar Mulhouse, met zijn Bollwerk: een restant van de oude stadsmuur, het Parc Zoologique et Botanique en de kerk Temple Saint-Étienne. Tijd over? Bewonder het bastion en de donjon van het kasteel van Haut-Kœnigsbourg, maar vooral het uitzicht wat je vanuit hier hebt op het dal van de Rijn. 
Zomer 2021 468x60