zondag 10 maart 2019

Provence hotels, campings en appartementen

Vakantiepark Le Mas des Alpilles is een relatief nieuw vakantiepark van circa 3 hectare met alle wenselijke voorzieningen binnen handbereik. Het park biedt een overdekt en een openlucht zwembad met glijbaan, fitness faciliteiten en een miniclub voor de kinderen.




Een betere naam, crin blanc betekent zoiets als ‘het stugge haar van een paard’, had Camping Crin Blanc niet kunnen kiezen met de bijzondere ligging in de Camargue. Paarden, stieren,(véél) flamingo’s, je wordt werkelijk omringd door dit ruige moerasgebied met de Rhône die ten slotte uitmondt in de Middellandse Zee.





Rust en ruimte te midden van een schitterende natuur, en toch voorzien van alle moderne gemakken, dat is in een paar woorden de omschrijving voor Vakantiepark Le Galoubet. Dit parkje is gebouwd tegen de heuvels, tussen de olijfbomen met een adembenemend uitzicht op de Gapeau vallei. In no-time ben je aan de levendige kust.




Midden in de Provence, vlak bij het Parc Naturel du Lubéron vindt u de camping Domaine des Iscles Deze camping blinkt uit door zijn uitgebreide animatieprogramma en de vele activiteiten die vanuit de camping georganiseerd worden. De camping beschikt over een heerlijk zwembad en een apart kinderbad.




Midden in de Haute Provence op een heerlijke plek aan de Durance vind je Camping Sunêlia L’Hippocampe. Een oase van rust en ruimte (11 ha) onder olijf- en kersenbomen met uitzicht op de Provençaalse bergen. Op L’Hippocampe vind je verkoeling in het uitgebreide aquapark met glijbanen en een peuterbad.






Vakantiepark La Cabre d’Or is een direct aan de golfbaan van Cabriès gelegen vakantiepark, midden in een 500 hectare groot natuurgebied, met alle denkbare faciliteiten. Moeiteloos combineert u het golfen met andere vormen van ontspanning zoals het zwembad of de wellness. Ook de nabijheid van culturele hoogstandjes als Cabriès en Aix en Provence maken van dit park een absolute aanrader. 




Vakantiepark Lodges en Provence is een oase van rust in de Provence. Het park bestaat volledig uit ecologisch verantwoorde accommodaties en faciliteiten. Op het park vindt u een grote diversiteit aan voorzieningen zoals een zwembad, bar en spa.




Camping Terra Verdon ligt vlakbij de beroemde ‘Grand Canyon’ van Europa: de Gorges du Verdon. De camping is en wordt helemaal vernieuwd door de nieuwe eigenaar. Op slechts 2 kilometer vind je het gezellige stadje Castellane waar elke zaterdag markt is met heerlijke streekproducten. Op 5 kilometer kun je watersporten op azuurblauwe meren.






Midden tussen de Provençaalse wijngaarden vind je dit ruim opgezette vakantiepark! Vakantiepark Le Clos des Oliviers is de perfecte bestemming voor een gezinsvakantie, de faciliteiten op het park maken een verblijf hier tot een feestje.




Camping Coteau de la Marine is dé top camping in het Regionaal Natuurpark van de Verdon. Deze familiecamping ligt niet ver van de Gorges du Verdon, een adembenemende kloof waar de rivier de Verdon doorstroomt.




Demeures du Ventoux is een sfeervol en speels opgezet vakantiepark in het hartje van de Provence! De goede sfeer en de prachtige omgeving maken uw vakantie onvergetelijk!






De Romeinen wisten het al, het Provençaalse dorpje Gréoux-les-Bains is de perfecte plek om tot rust te komen. Camping Verdon Parc is een zeer groene camping direct aan de Verdon. Verdon Parc ligt in de Alpes de Haute Provence een streek die beantwoordt aan alle clichés.



Een goede mix tussen natuur en cultuur. Een levendige familiecamping, op slechts 30 kilometer van Cassis met zijn fraaie baaitjes en stranden, welke soms alleen per boot te bereiken zijn. De camping is vernoemd naar de bergrug welke het binnenland scheidt van de kust. Camping Domaine de la Sainte Baume biedt voor ieder wat wils.




Domaine des Eucalyptus is een absolute aanrader voor een zonnige en ontspannen vakantie nabij de Côte d’Azur. Dit kleinschalige vakantiepark biedt een aangenaam zwembad, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, en een prachtige omgeving met de stranden van Fréjus op 2,5 km.




Camping Lou Passavous ligt in een prachtig berglandschap. Als natuurliefhebber zult u hier in volle rust kunnen genieten van uw vakantie in het gevarieerde landschap met een overweldigende flora en fauna. De camping is een vertrekpunt voor de vele prachtige wandelingen over de gemarkeerde paden in deze schitterende omgeving.




Rust en ruimte te midden van een schitterende natuur, en toch voorzien van alle moderne gemakken, dat is in een paar woorden de omschrijving voor Vakantiepark Le Galoubet. Dit parkje is gebouwd tegen de heuvels, tussen de olijfbomen met een adembenemend uitzicht op de Gapeau vallei. 




Midden in de Provence, vlak bij het Parc Naturel du Lubéron vindt u de camping Domaine des Iscles Deze camping blinkt uit door zijn uitgebreide animatieprogramma en de vele activiteiten die vanuit de camping georganiseerd worden.




Vakantiepark Domaine du Lac is de ideale plek om heerlijk te ontspannen. Naast het binnen- en buitenzwembad, is het genieten in de sauna of het bubbelbad. Het parkje zorgt voor een fijne vakantie, zeker door de kleinschaligheid en de ongedwongen sfeer op het terrein. 




Le Serignan Plage. De camping ligt pal aan het brede zandstrand. Het strand loopt heel langzaam af, dus ideaal voor kleine kinderen.




De comfortabele appartementen van Domaine du Boureac zijn gelegen in een rustig vakantiepark. In de omgeving geniet je van vele adembenemende uitzichten. Houd je van wandelen? Trek de wandelschoenen maar vast aan en beklim de rotsachtige heuvel waar de Tours de Castillon op zijn gevestigd. 




Je wilt een vakantie in het hart van de Provence? Odalys Residence Le Mas des Alpilles in het dorpje Paradou verwelkomt je tijdens je verblijf onder de zuidelijke zon. De geschakelde woningen liggen in een domein van 3 hectare. Het charmante en kleine dorp ligt aan de voet van het regionale park van de Alpilles, tussen Maussane-les-Alpilles en Baux-de-Provence.




In de Provence vlakbij de Luberon, in één van de mooiste gebieden van Frankrijk, vind je het Resort l'Oustau de Sorgue. Deze comfortabele residentie bestaat uit een paar kleurrijke autovrije straatjes en geschakelde Provençaalse vakantiehuisjes met terras.




Midden in het hart van het regionale natuurpark van Camargue vind je naast historisch Arles vakantiepark Les Gardians Village Camarguais. Op dit goed onderhouden park kan je je niet vervelen. Er is animatie voor kinderen van alle leeftijden of ze vermaken zichzelf in het buitenzwembad.




Gelegen in de zonnigste regio van Frankrijk, grenzend aan de Middellandse zee vind je Le Cap Azur. Met meer dan 300 dagen zon per jaar is de omgeving van het schiereiland Saint-Mandrier perfect voor wateractiviteiten. Breng een luie dag door op het strand dat vlak voor de deur ligt, of breng een dag door op het water.




Het vakantiepark Les Mazets de Ventoux heeft de ideale ligging om te wandelen en de fietsen. Het ligt aan de voet van de Mont Ventoux berg. De woningen zijn eenvoudig, maar goed ingericht en hebben airco, wat wel zo fijn is in de zomermaanden.




De familie Druard heet je van harte welkom in hotel Côté Ventoux. Een mooi hotel, met ruime kamers en een fijn zwembad. Geniet van de gastvrijheid en schuif elke ochtend aan tafel voor een ontbijtbuffet.




Le Domaine de la Petite Isle is een aangenaam hotel gelegen in een rustige en groene omgeving aan de rand van een Provençaals dorpje. In de ochtend staat het ontbijt al voor je klaar. Neem in de middag een lekkere duik in een van de twee openluchtzwembaden.





Mont Ventoux, Marseille, moeras en mondaine kust: meet de lavendelrijke Provence
Een letterlijk hoogtepunt is de Mont Ventoux, figuurlijk is de hele Provence er één. Voeg aan de eindeloze lavendel- en zonnebloemvelden, moerassen en hoge bergen wat imposante steden als Marseille toe, en jawel, je begrijpt waarom de Provence zo geliefd is.

Kust en kleur aan de Provence
In de negentiende eeuw vochten de Franse en Engelse adel er al om: de Provence in Frankrijk. Okerkleurige rotsen, lichtgroene wijngaarden en - natuurlijk - paarse lavendelvelden bepalen het landschap, waar om de zoveel tijd kleine dorpjes en kastelen oppiepen. Langs de kust, met onder meer de mondaine Côte d’Azur, vind je fjorden, knusse baaitjes en zandstranden. Actief in je vakantie? Mountainbike, hike, scubadive of wandel al die Franse lekkernijen eraf! 

Van haven tot rots

Historische hoogtepunten vind je in Marseille, na Parijs de grootste stad van Frankrijk én de grootste commerciële havenstad. Wandel door de schattige straatjes en pleinen naar de basiliek Notre-Dame de la Garde, bijzonder gelegen op een kalkstenen rots op ‘t hoogste punt van de stad. Ook mooi: het Palais Longchamp, met in de vleugels twee musea en een mooie tuin om doorheen te wandelen. Nog een dagje cultureel? In Aix-en-Provence loop je over de Cours Mirabeau met platanen en oude herenhuizen en rust je uit bij Fontaine des Quatre Dauphins.
Zomer 2021 468x60