maandag 5 juli 2021

Normandië hotels, campings en appartementen

Wil je ruimte, natuur én strand? Dan is Camping O2 de juiste keuze! De camping ligt lekker rustig op het platteland van Normandië maar je zit ook binnen een kwartier op het strand. Of in Granville. Met een haventje, visrestaurants, de zaterdagmarkt met lokale Normandische specialiteiten en de boulangerie met krakend vers stokbrood.




Camping Les Vikings ligt op maar 500 m van de zandstranden van Barneville-Carteret in de streek Normandië. Het terrein heeft veel faciliteiten voor een zorgeloze vakantie en is ruim opgezet. Zo heeft de camping een pizzeria, een minimarkt, een bar en een wasserette. 




Camping Domaine de Litteau ligt in de binnenlanden van Normandië. De camping grenst aan een groot natuurgebied van 2000 hectare, visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de twee grote meren. Je wordt hier vriendelijk ontvangen bij de receptie. Zij informeren je graag over de vele bezienswaardigheden in de omgeving. 




Normandië ontdekken? Camping Côte de Nacre aan de Normandische kust is een eersteklas basis. In 5 minuten loop je vanaf de camping door de straatjes van Saint Aubin naar de boulevard en het strand. Niet voor te stellen dat hier in de buurt in 1944 een enorme veldslag plaatsvond. Tegenwoordig is het een levendige bedoening met veel gezellige restaurants en terrasjes.




De dierentuin in Hermival les Vaux biedt een originele accommodatie formule: een verblijf in Cerza Safari Lodge. Je verblijft aan de rand van dit dierenpark waar giraffen, neushoorns en antilopen je graag verwelkomen. 




Camping Le Fanal is een mooie, rustige camping op loopafstand van Isigny sur Mer in de Calvados te midden van de historische stranden van de D-Day-landingen. Le Fanal ligt ook te midden van belangrijke toeristische trekpleisters, zoals de Mont St. Michel, de Mémorial de Caen, Cité de la Mer in Cherbourg..


Gelegen bij het plaatsje Port-en-Bessin-Huppain vind je Hotel Mercure Omaha Beach. Hier geniet je van de rust en de unieke ligging aan de golf van Omaha Beach (2 x 18 holes). Na een balletje slaan op de golfbaan met uitzicht op zee kan je lekker bijkomen in de ontspanningsruimte met een sauna en een stoombad.




In het hart van Cabourg vind je Odalys Domaine des Dunettes. De appartementen hier zijn verdeelt over vijf gebouwen vlak bij het buitenzwembad. Mocht je toch het zand tussen de tenen missen, dan is het strand gelukkig niet ver weg.




In het hart van Pays d’Auge ligt vakantiepark Normandy Garden. In de groene en landelijke omgeving van Branville kun je helemaal tot rust komen. Dit vakantiepark ligt op slechts 2 uur van Parijs dus een bezoekje aan de romantische hoofdstad van Frankrijk mag eigenlijk niet ontbreken. Voor de kids is er genoeg te doen op het park.




Camping La Chenaie is een natuurlijke camping die op ongeveer 800 meter van het strand ligt, dus je staat binnen een kwartier met je voeten in het zand. Via het voetpad wandel je ook zo naar het karakteristieke vissersdorpje Yport aan zee.




Een vriendelijk onthaal krijg je hier. Je voelt je direct thuis bij Hotel Mercure Cabourg Hippodrome. Na een kilometertje lopen kan je de schoenen vast wel gaan legen, want voor je het weet zit deze vol met zandkorrels van het strand. Al lopend naar de kust komt je langs het centrum van Cabourg.




Residentie La Presqu'Ile de la Touques ligt precies tussen Deauville en Trouville. Geniet van de zee en de wind, die een gevoel van rust en vrijheid geven. En ontdek de charme van een chique stad en zijn activiteiten. Door de ideale ligging van de residentie is er voor ieder wat wils. Ontspan in het zonnetje op je balkon of terras.




Camping Domaine de Litteau ligt midden in de mooie natuur van Normandië. Deze kindvriendelijke camping biedt ruim opgezette stacaravans en in het hoogseizoen activiteiten voor jong en oud. Op Domaine de Litteau zijn twee visvijvers, dus neem je hengel mee.




Hotel La Crémailliere ligt direct aan het strand van Courseulles-Sur-Mer. Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen en elke kamer heeft dan ook zijn eigen charme. Vanuit het hotel ben je in slechts 100 meter lopen al op het strand. 




De rustige ligging vlak bij het bekende en mondaine Deauville maakt van Odalys La Ferme de Deauville de ideale vakantiebestemming voor het gezin of met vrienden. Vanuit de ruime appartementen sta je in no-time op het strand en leuke uitstapjes in de omgeving zijn snel gemaakt.




De naam van dit hotel verklapt zijn ligging al. Le Beach ligt op een steenworp afstand van het Normandische strand in Trouville. Mocht het buiten te koud zijn voor een duik in het water dan biedt het verwarmde binnenbad de uitkomst. Je verblijft hier niet alleen dicht bij het strand, maar ook de winkels, restaurants en het watersportcentrum zijn niet ver weg. 




Les Jardins de Deauville ligt op zo’n 6 kilometer van de chique badplaats Deauville. Het is een hotel met buitenzwembad waar je in kan plonsen na het heerlijke ontbijt in de gezellige ontbijtzaal. De dag kan je besteden aan het verkennen van het prachtige Normandische landschap van le Pays d'Auge en de Calvadosstreek. 




Bij Chateau de Sissi verblijf je in een imposant kasteel. De hotelkamers zijn uniek en in traditionele stijl ingericht. Vanuit het raam kijk je uit op de mooie beboste omgeving. Het park van 11 hectare is ideaal om een stukje te wandelen op elk moment van de dag.




Les Portes d'Honfleur ligt in het kleine dorp Bouleville, in een rustige omgeving met als buren de graanvelden of de omliggende huizen uit Normandië. Er zijn vele faciliteiten op het park en in de directe omgeving zijn er genoeg activiteiten die je kan doen. Denk maar eens aan een heerlijk stuk wandelen of verken de buurt vanaf het paard. 




Steile krijtrotsen, een rustige groene natuur en calvados zijn slechts enkele kenmerken van Normandië. Vergeet echter ook niet de historische gebouwen, de vakwerkhuizen en de lange, veelal kindvriendelijke, zandstranden. Er zijn vele overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog als de D-day stranden, afgewisseld met de bekendere badplaatsen Deauville en Trouville. Laat deze streek je verrassen.

In deze kuststreek zijn de vis en schaaldieren zeer betaalbaar en vers. De streekkazen als de Camembert de Normandië, de Livarot, de Neufchâtel en de Pont-l’Evêque zijn zeker het proberen waard. Deze kazen beschikken over het AOC (Appelation d’Origine Contrôlée) keurmerk. Dit betekent dat de kazen alleen met melk uit het gebied mogen worden gemaakt. Het dorpje Camembert is de naamgever van de beroemde witte schimmelkaas de Camembert. Naast de kazen zijn de ciders, calvados en de pommeau bekend uit deze streek.

In de negende eeuw arriveerden in Normandië de Vikingen, die afkomstig waren uit het noorden van Europa. In het jaar 911 riep de toenmalige Franse koning Karel de Eenvoudige deze regio uit tot thuisbasis van deze Noormannen, waardoor het gebied de naam Normandië verkreeg. Nog geen twee eeuwen later wist de Hertog van Normandië het kanaal over te steken en Engeland in zijn bezit te nemen. Deze Hertog werd tot koning van Engeland gekroond en ging de geschiedenis in als Willem de Veroveraar. Tijdens de Honderdjarige Oorlog (veertiende en vijftiende eeuw) was Normandië het onderwerp van hevige strijden tussen Engelse en Franse heersers. Pas in 1450 werd de streek permanent Frans grondgebied. Tijdens de Tweede Wereldoorlog arriveerden op 6 juni 1942 in Normandië (voornamelijk) Canadese soldaten om het Duitse leger te verslaan. Deze reddingsactie kostte 100.000 soldaten het leven.

Normandië kent vele weidevelden, bossen, heuvels en natuurlijk stranden. In Normandië bevinden zich een aantal schitterende natuurparken. In de vaak beschermde natuurgebieden kan gewandeld en gerecreëerd worden. Normandië is een eldorado voor tuinliefhebbers. Het gematigde klimaat, de klei -en kalkrijke grond zorgen voor een ideaal klimaat voor bloemen, struiken en bomen. Langs de bermen van de Normandische paden groeien het blanke fluitenkruid, de melkdistel, paardenbloem, de kamperfoelie en andere mooie planten. Normandië heeft in totaal circa 450 kilometer kust. De kust en stranden van Normandië zijn beroemd geworden door de invasie 1944. Tegenwoordig stralen de stranden rust uit.


Normandië maakt deel uit van West-Frankrijk en heeft een zeer afwisselend zee klimaat. In de zomer kan het er prachtig weer zijn, met zonnige dagen en temperaturen ver boven de 20 graden Celsius. De winters zijn vaak zacht met een gemiddelde temperatuur van 6 graden. Hoewel het hier regelmatig regent, duurt het nooit lang of de zon verschijnt weer glimlachend vanachter de wolken.
Zomer 2021 468x60