zondag 11 maart 2018

Chamonix centrum van het Franse alpinisme

De plaats, die door de meesten alleen Chamonix wordt genoemd, noemt zich sinds 1921 officieel Chamonix-Mont-Blanc. Chamonix is ​​een beroemd skigebied en wordt beschouwd als het centrum voor het Franse alpinisme. Chamonix met  zo'n 9.000 inwoners werd in 2015 tot Alpenstad van het jaar benoemd.

Chamonix-Mont-Blanc ligt in het departement Haute-Savoie, in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, in de Arve-vallei. In het zuiden beperkt het massief van de Mont Blanc de plaats, in het noorden het gebergte van de Aiguillles Rouges.

Chamonix-Mont-Blanc is de bestemming van veel vakantiegangers in de zomer en wintersportfans in de winter. Er is zelfs een nieuwe stoeltjeslift met 4 zitplaatsen, nu zou het skigebied nog interessanter moeten zijn. Er zijn in totaal 10 skigebieden, waarvan de vier grootste ook de meest populaire zijn. Het zijn Les Houches, Brévent-Flegère, Les Grands Montets en Col de Balme.

Met de Mont Blanc skipas heeft u toegang tot ongeveer 70 liften. Er zijn veel afdalingen in de omgeving die erg populair zijn bij skiërs, maar zelfs na de sport houdt het plezier hier niet op. Een avond in de wijnbar is net zo leuk als een bezoek aan een van de restaurants. De gastronomie is van uitstekende kwaliteit, de keuken is populair bij de internationale gasten.

U kunt Chamonix-Mont-Blanc met de auto bereiken vanuit München via Lindau en Winterthur, Zürich en Bern. De reis is ook mogelijk met het vliegtuig, het vliegtuig landt dan in Genève, ongeveer 100 kilometer van Chamonix. Natuurlijk kunt u ook met de trein reizen.
Zomer 2021 468x60