dinsdag 14 januari 2020

Frankrijk vakantie Annecy

Annecy is een prachtige stad in de Alpen, gelegen in het departement Auvergne-Rhône-Alpes. 
De stad Annecy telt ongeveer 50.000 inwoners. In het jaar 2012 werd Annecy uitgeroepen tot Alpen stad van het jaar, wat natuurlijk door haar geografische ligging 40 km ten zuiden van Genève wordt ondersteund

Annecy ligt aan het Lac d'Annecy (meer van Annecy) en kan terugkijken op een bewogen geschiedenis. Al in het jaar 1107 vond de eerste documentaire vermelding van de stad plaats. Op de plaats van een Romeins landhuis, wiens eigenaar Annicius werd genoemd, werd de stad opgebouwd en verkreeg zo ook haar naam. Vooral aan de west- en de zuidkant van het meer rond Saint Jorioz en Bout-du-Lac vindt u veel campings.

Annecy overleefde de Franse revolutie, politieke veranderingen en de Tweede Wereldoorlog. Vandaag is Annecy populair vanwege de vele culturele hoogtepunten. Het kasteel, dat op een heuvel in het stadscentrum ligt, is een van de bezienswaardigheden, net als de 16e-eeuwse kerk van Saint-Pierre.

Behalve recreëren op en aan het meer en rondkijken in Annecy zelf, is er in de omgeving voldoende te doen om u een vakantie lang bezig te houden. U kunt zich laten rondleiden door het middeleeuwse Chateau de Montrottier of het luxueuze Chateau de Menthon. Er is de indrukwekkende waterval van Seythenex even ten zuiden van het meer, waar u ook de bijbehorende grot kunt bezoeken. Als u geen hoogtevrees heeft, dan kunt u vanuit Tolloires een duovlucht parapente maken. Nauwelijks minder avontuurlijk is wandelen langs de steile wanden van Les Gorges du Fier. Of u maakt gewoon een fietstocht langs de mooie oevers van het meer. En als u niet opziet tegen een uurtje autorijden, dan is ook Chamonix binnen bereik en kijkt u uit op het Mont Blanc-massief. Daar kunt u prachtig wandelen, een terrasje pakken of parapenten vanaf de bergen rond het stadje.

Het hele jaar door vinden er diverse evenementen plaats in Annecy. Zo kunt u de traditionele markt met lokale producten bezoeken op woensdag. In februari kunt u deelnemen aan het carnaval en begin juni een bezoek brengen aan het internationale festival van de animatiefilm. Op de eerste zaterdag van augustus mag u het spektakel op de rand het meer van Annecy niet missen (muziek en vuurwerk), maar ook in de maanden, juli, oktober en december zult u cultureel en culinair verwend worden.
Zomer 2021 468x60