maandag 30 december 2019

Frankrijk vakantie Angers

Angers is de hoofdstad van het departement Maine-et-Loire in Frankrijk en ligt in de regio Pays de la Loire.  Het oude centrum van Angers werd als deel uitgeroepen als Werelderfgoed door de UNESCO,  wat vooral te danken is aan de oude historische muren.

De regio Angers was reeds in het stenen tijdperk bewoond, maar alleen door de middeleeuwse gebouwen zoals de kathedraal Saint-Aubin en de kerk van Saint-Serge in Anjou gotische stijl,kreeg de regio haar bekendheid.

Bezienswaardigheden in Angers.

In het kasteel Angers, waarvan de oorsprong teruggaat tot de 11e eeuw, hebben de bouwers en eigenaars niet alleen architectonisch opmerkelijk goed gewerkt. Hoewel de combinatie van tufsteen en leisteen de typische materialen van de regio toont, zijn de constructie en de 17 torens zeer opmerkelijk. In het kasteel wordt het nog indrukwekkender.. Hier vindt u ook het wandtapijt van de Apocalyps met zijn lengte van 103 meter lengte. Het werd voltooid in de 14e eeuw en is een indrukwekkend portret van wandtapijtenkunst  uit de Middeleeuwen. Het moderne Angers leeft van het toerisme, waarbij de historische gebouwen blijven imponeren. Musea en galerijen staan ​​centraal. 
Vooral het riviertoerisme is hier erg populair, vanaf Angers heeft u meer dan 300 kilometer bevaarbaar kanaal voor u liggen. De Loire, de Maine en de Sarthe kunt met uw woonboot bereiken.
Zomer 2021 468x60