maandag 13 november 2017

Ajaccio hoofdstad van Corsica

Ajaccio is de grootste stad en tevens hoofdstad van het Franse eiland Corsica. Ajaccio telt zo'n 67.500 inwoners.  De stad ligt aan de noordkust van de Golf van Ajaccio. De beroemdste zoon van de gemeenschap is Napoleon Bonaparte, hier geboren in 1769. Ter ere van hem werden een aantal straten genoemd en ook op veel plaatsen is zijn standbeeld terug te vinden.

Het ontstaan van Ajaccio gaat terug tot de tijd van de Ptolemaeërs, toen waren er de eerste nederzettingen. In de tijd van de Romeinen werd de haven plaats Adiacium gesticht, maar het huidige Ajaccio dankt zijn bestaan ​​vooral aan de Genuesen. Ajaccio kreeg echter pas betekenis toen het eiland Corsica onder de vleugels van Frankrijk kwam.

Ajaccio is tegenwoordig een mondaine plaats en heeft een uitgesproken Frans tintje. Dit komt tot uiting in de levendige pleinen en boulevards waar zowel lokale inwoners, als toeristen in verschillende cafés zitten en de lekkernijen van het eiland proeven.

Als bezoeker moet u niet alleen een bezoek aan de citadel brengen maar ook de leeuwenfontein of het napoleonmuseum mogen niet op uw programma ontbreken. De stedelijke flair is hier bijzonder mooi, maar er zijn ook een aantal culturele bezienswaardigheden te ontdekken. Het landschap in de regio wordt gekenmerkt door ruige schoonheid. Bossen, diepe kloven en rode rotsen zijn de opvallende details. De kuststreek biedt witte stranden, die ook dicht bij de stad liggen.
Zomer 2021 468x60