vrijdag 10 november 2017

Cannes bekend door het filmfestival

Cannes gelegen in het zuiden van Frankrijk, aan de Franse Rivièra ook wel bekend als de Côte d'Azur, behoort niet alleen vanwege het jaarlijks terugkerende filmfestival tot een van de meest populaire bestemmingen aan de Middellandse Zee. In het voormalige vissersdorp wonen bijna 71.000 mensen en de trend is stijgend.

Een van de belangrijkste attracties is het jaarlijkse internationale filmfestival, dat voor het eerst in mei 1946 in Cannes werd gehouden. De uitreiking van de Gouden Palm trekt elk jaar vele beroemdheden uit de filmwereld naar de stad en natuurlijk zijn het de fans die volgen en een glimp van een idool proberen op te vangen.

Buiten het festivalseizoen zullen toeristen genieten van de Walk of Fame in het centrum van Cannes, waar vele beroemde acteurs, zoals die in Los Angeles, zichzelf vereeuwigden met hun handafdrukken.

Buiten de sterrencultus biedt Cannes ook volop mogelijkheden om iets te beleven. De boulevard de la Croisette met alle luxe boetieks en designerwinkels is een van de duurste winkelstraten. Betaalbaarder  zijn de kleinere winkels in de zijstraten en steegjes, maar echt goedkoop kunt u dit mediterrane juweeltje Cannes niet echt noemen. Als u liever wat geld verdient, kunt u uw geluk beproeven in het Palm Beach Casino in Cannes.

Het witte zandstrand aan de Plage de la Croisette, biedt u zon, zee en strandvermaak en dankzij het mediterrane klimaat heeft het kristalheldere water tot ver in de herfst een aangename temperatuur.

Nice of Monaco zijn gemakkelijk bereikbaar met een huurauto of trein en als u nog een korte tussenstop in Grasse maakt, kunt u voor uw geliefde een paar geurige souvenirs mee naar huis nemen. Indien u meer van de natuur houdt kunt u met de veerboot naar de eilanden Saint Honorat en Sainte Marguerite.  Daar kunt u de exotische weelderige flora bewonderen of het verleden van de vesting Fort Royal verkennen.  Dit fort is lange tijd als staatsgevangenis gebruikt. In 1687 zou ook 'de man met het ijzeren masker' hier gevangen hebben gezeten. De identiteit van deze legende is nooit achterhaald.  Beide eilanden zijn autovrij. U kunt er een nog steeds bewoond klooster bezoeken, waar u zelfgemaakte wijn kunt proberen.
Zomer 2021 468x60