zaterdag 30 december 2023

Aurillac Cantal


Aurillac is een stad, met ruim 25.000 inwoners in de regio Cantal, in het zuidwesten van de Auvergne en 40 kilometer ten zuiden van Salers.

Ontdek Aurillac

Hoewel Aurillac geen bijzondere prachtige bezienswaardigheden of historische monumenten heeft, moet dat je er niet van weerhouden een bezoek te brengen - het heeft verschillende kerken en interessante gebouwen, en er stroomt een rivier doorheen... het is een aangename plek om er enkele tijd door te brengen en te genieten van de sfeer.

Een aanzienlijk deel van het centrum van de stad is autovrij of beperkt toegankelijk voor auto's, dus parkeer net buiten het centrum.

Aurillac is een belangrijk regionaal centrum en een bruisende stad met talloze winkels en boetieks om te verkennen. De gebouwen zijn hoog, imposant en uitgevoerd in de lokale grijze steen en kunnen nogal somber zijn als de zon niet schijnt: we raden u aan te wachten op een zonnige dag om de stad op zijn best te zien!

Er is een leuke oude binnenstad om te bezoeken, met smalle straatjes en een paar schaduwrijke pleinen, en veel chique winkels om je uit te putten en cafés om je op te frissen op de kleine open pleinen die verspreid over de stad liggen. Vergeet niet omhoog te blijven kijken, want er zijn veel interessante kenmerken van de gebouwen en ook enkele middeleeuwse vakwerkhuizen te ontdekken.

Er zijn twee interessante kerken in Aurillac: de kerk van Saint-Géraud, oorspronkelijk een abdijkerk die dateert uit de 15e eeuw en enkele indrukwekkende fresco's van zeedieren bevat, en de kerk van Notre-Dame-aux-Neiges, eveneens oorspronkelijk gebouwd. in de 15e eeuw en ooit onderdeel van het klooster van de Cordeliers.

Het Maison Consulaire is een ander imposant gebouw met prachtig stenen werk boven de deur en een kleine toren.

(Aurillac deed me merkwaardig denken aan de oude binnenstad van Edinburgh (Schotland), want zelfs als je in het centrum van de stad bent, kijk je misschien een zijstraat in en zijn de heuvels van het omliggende platteland langs de weg zichtbaar.)

Het kasteel Saint-Etienne met uitzicht op de stad, waarvan een deel werd gebouwd in de 9e eeuw, herbergt ook het Museum van de Vulkanen.

Te bezoeken in de buurt van Aurillac

Volg de 'Route des Cretes' vanuit Aurillac, die tussen de valleien van de rivier de Jordanne en de rivier de Authre loopt, voor een prachtig uitzicht over de bergen van Cantal, en bezoek vervolgens de mooie dorpjes Albinhac en Brommat.

Zomer 2021 468x60