dinsdag 18 juni 2019

Côte d'Azur Cannes hotels en appartementen

Hotel Clarion Suites ligt op een toplocatie in hartje Cannes. De kamers hebben een kitchenette, maar je kunt natuurlijk ook lekker uit eten gaan.






Het Apart Hotel Odalys Les Felibriges ligt in de wijk Sunquet van Cannes. Het beschikt over mooie ingerichte kamers en een zwembad. Sunquet is het oudste deel van de stad.






Het appartement Residéal Cannes ligt midden in het centrum van Cannes. De modern ingerichte appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Neem ’s ochtends een verfrissende duik in het zwembad voordat je aan je dag begint.






De ligging van Novotel Cannes Montfleury is ideaal, na ongeveer 10 minuten lopen ben je namelijk al op het strand van la Croisette en kun je struinen over de mooie, gezellige boulevard.




Ben je op zoek naar een 4-sterrenhotel vol charme in Cannes? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hotel La Bastide de L’Oliveraie ligt in een woonwijk, maar toch op loopafstand van de levendigheid van Cannes.









Een oase van rust in het levendige Cannes vind je bij het 4-sterrenhotel Sun Rivièra. Het hotel heeft sfeervolle vernieuwde kamers. 







Oké, de hotels in Cannes zijn doorgaans niet echt goedkoop. Maar de prijzen van Best Western Plus Cannes Riviera & Spa zijn zeker wél acceptabel. En het viersterren hotel biedt dan ook nog eens een centrale ligging en een dakterras met zwembad.




Cannes, de ‘Ster van de Côte d’Azur’ is wereldberoemd dankzij het jaarlijkse ‘Festival International du Film’. Flaneer in de voetsporen van filmsterren langs paleizen en elegante boetieks op de ‘boulevard de la Croisette’ en breng de avond door in casino’s, discotheken en pianobars. Weg van alle glamour wenkt de oude wijk ‘Le Suquet’ met zijn schilderachtige oude haven, pleintjes en marktjes. De stad is bezaaid met restaurants in alle prijsklassen waar u de kleurrijke en smaakvolle mediterrane keuken kunt ontdekken. Met 3.000 uren zon per jaar en beschut tegen de wind door de heuvels is de baai van Cannes ideaal voor zonnekloppers. Op 8 km ligt Mandelieu, een toeristische badplaats bezaaid met zandstranden en kreekjes omgeven door rode rotsen. Mandelieu biedt verscheidene watersportmogelijkheden aan: surf, waterski, diepzeeduiken, kanovaren, kajak of excursies naar de ‘Iles de Lérins’. Op slechts enkele minuten ligt het Esterelmassief. Dit vulkanisch massief biedt enkele van de meest indrukwekkende landschappen van de kust. Het gebied van 30 000 ha wordt doorkruist door 40 km wandelpaden, 100 km mountainbikeroutes en 100 km pistes om te paardrijden. De golfclub van Cannes-Mandelieu Riviera ligt aan de voet van het Esterelmassief in een schitterend domein van 65 hectare en behoort tot de grote internationale golfterreinen.

Zowel jonge en trendy discotheken, als clubs voor het wat oudere publiek zijn zeker te vinden in het uitgaansleven van Cannes. Er is voor elk wat wils in deze bruisende stad. Veel van de clubs liggen in en rondom de binnenstad.

Cannes heeft een zeer gevarieerd aanbod van eetgelegenheden. Van normale, gezellige restaurantjes tot exlusieve specialiteitenrestaurants.

Ook aan de kinderen is gedacht in deze mondaine badplaats. Genoeg van de speeltuin? Bezoek dan eens het kinderpark tussen de jachthaven Port Pierre Canto en het Croisette strand.

Cannes heeft vrij veel exclusieve winkels. Het kleine centrum La Bocca is wat minder luxe en heeft winkels die wat meer op de lokale bevolking zijn gericht.

Locatie van de winkels: Terwijl de exclusieve winkels in het grote centrum liggen, de wat minder luxe winkels liggen voornamelijk in het kleine centrum La Bocca.

Soorten winkels in Cannes: kleding, juwelier/sieraden en winkels gericht op lokale bevolking.

Er zijn vele overdekte markten in en rondom het centrum.
Soort markt(en): antiek, bloemen en groente en fruit

Locatie van de markt(en): Bijna dagelijks zijn er een groente- en fruitmarkt, een antiekmarkt en en een bloemenmarkt in het zuiden van het centrum. Ook is er bijna ieder dag een overdekte markt midden in het centrum.
Zomer 2021 468x60