woensdag 6 september 2023

Frankrijk vakantie Bandol

De stad Bandol aan de Côte d'Azur heeft meer dan 8000 inwoners en ligt in de regio tussen Marseille en Toulon. Bandol ligt in het wijnbouwgebied aan de Côte d'Azur. Ze is echter ook bekend vanwege de prachtige wandelroutes langs de kust.

Maar bovenal is het sinds 1941 een wijnbouwgebied met de onderscheiding Appellation d'Origine Contrôlée. De wijngaarden in de Bandol-regio zijn geregistreerd in het AOC en hebben namen als Sanary-sur-Mer of Saint-Cyr-sur-Mer. De wijnstokken staan ​​op de heuvels gericht op het zuiden en krijgen een grote dosis zonneschijn. Het aantal zonuren bedraagt ongeveer 3000 uur per jaar, terwijl de regenval slechts ongeveer 500 mm per jaar bedraagt.

Het is in de eerste plaats de wijn die de toeristen in Bandol verrukt, maar direct daarna komt de locatie van de stad aan zee. Het strand geeft een tropisch beeld van prachtig zand en turquoise wateren. Palmen omzomen menig strand en geeft u het gevoel dat u op een zeer exclusieve plaats bent.

Een vakantie in de zomer in Bandol is erg populair, maar vooral de herfst als de druiven rijp zijn en de wijnoogst in volle gang is een ideale periode om een bezoek te brengen aan Bandol.
Wandelingen door oude wijngaarden staan ​​dan op de agenda van toeristen en menigeen heeft zelfs geholpen, dat de aromatische druiven in de kelder van de wijnmakerij komen.
Zomer 2021 468x60