maandag 29 april 2024

Midi-Pyrénées Lot, hotels, campings en vakantieparken

Houd je van luxe, service, kwaliteit en stijl? Kies dan voor Souillac Country Club. Geniet in dit prachtige en kwalitatief hoogstaande vakantiedorp met vrijstaande chalets in een uitgestrekte natuuromgeving. Het is een modern vakantiepark met een prachtige 18 holes golfbaan, tennisbanen en een restaurant met bar en terras.





Camping Domaine la Paille Basse in Souillac is een schitterende camping met een fantastisch uitzicht over de omgeving. De camping heeft het een en ander te bieden: een mooi groot zwembad met glijbanen en apart peuterbad.






Wanneer je op dit vakantiepark verblijft, zal je al snel begrijpen waarom het Du Soleil heet. Het klimaat is vrijwel het hele jaar zeer aangenaam en alleen daarom al zeker een garantie voor een prettig verblijf.




Hotel Beau Site heeft een uitzonderlijke ligging en een prachtig panoramisch zicht op de begroeide Alzouvallei. Het hotel heeft een restaurant met heerlijke streekspecialiteiten en een terras met prachtige lindebomen waar je van het eten kan genieten. 





Village des cigales, kleinschalig, gemoedelijk vakantiepark.

Dit sfeervolle vakantiepark ligt ten zuiden van Sarlat in de Dordogne en heeft de ideale ligging voor een heerlijke vakantie in Frankrijk. In deze toeristische streek vind je veel toeristische plaatsjes waar je kan genieten van een heerlijke kop koffie op een van de vele terrasjes.




Op vakantiepark Le Lac Bleu vier je vakantie in een prachtige, comfortabele vakantiewoning. Je kunt er vanuit hier lekker op uit trekken. Wandel naar het dorpscentrum dat op slechts 1 km ligt.




Camping Les Ondines ligt aan de rivier de Dordogne en op loopafstand van Souillac. En als je Dordogne zegt, dan zeg je natuurlijk kanoën. Dat moet je dan ook zeker gaan doen want dat is erg leuk.




Vakantiepark Les Portes de Dordogne is uniek gelegen in het hartje van de Haut Quercy. Met een uitgebreid netwerk van wandel- en mountainbikeroutes is het een gedroomde bestemming voor de sport- en natuurliefhebber.




Camping Le Réve is een levendige en kindvriendelijke camping op de grens van de Dordogne en de Lot. Fraai gelegen in het glooiende landschap en omringd door bossen kom je hier volledig tot rust.




Camping Le Clos Lalande, dit langgerekte, rechthoekige terrein grenst met de korte zijde aan de rivier de Aveyron. Tussen de plaatsen en de rivier ligt een brede ligweide met zitbanken. Het terrein is vlak. De standplaatsen hebben schaduw en zijn afgebakend. Het dorp ligt op 400 m.





Te midden van wijngaarden in het hartje van de Lot ligt de kleinschalige camping l’Évasion. De eikenbomen, pijnbomen en kastanjebomen zorgen voor schaduw en dat heerlijke gevoel van ontspanning waar je zo naar verlangt tijdens je vakantie.





Lekker luxe kamperen in de ongerepte natuur op Domaine de la Faurie in glamping safaritenten mét prachtig uitzicht. Domaine de la Faurie ligt op een heuvel aan de rand van de prachtige Dordogne, vlak bij de dorpjes Sénierges en Montfaucon, waar je een bakker, slager, supermarkt en verschillende restaurants vindt.






Camping Les Chalets sur la Dordogne, de vlakke camping ligt langs de rivier de Dordogne. De staanplaatsen zijn afgebakend met bomen en heggen. De rivier is geschikt voor pootjebaden, dammetjes bouwen, vissen en varen. Er zijn een quad-baantje voor jeugd vanaf 6 jaar en een dierenweide met geiten.




Camping Moulin de Laborde, Klimmen, sjouwen, indiaantje spelen, de koikarpers voeren, en kanovaren op de speelvijver. Overal waar je kijkt zie je kinderen spelen. Sfeervol is het bij de bar en het terras, binnen de muren van de authentieke 17e-eeuwse watermolen.




Château de Lacomté Country Club, deze camping is alleen voor volwassenen. Alle staanplaatsen bieden de kampeerder een eigen kraan en afvoer en bevinden zich op open velden en gedeeltelijk in het bos. In het landhuis vindt u de receptie, een bar in Engelse stijl en een authentiek ingericht restaurant met terras dat uitkijkt over het zwembad en de omgeving.




Campéole Les Reflets du Quercy, een rustige, wat afgelegen camping in het westen van het departement Lot. Alle grote bezienswaardigheden van de Lot-vallei en de Dordogne zijn prima te bereiken vanaf deze groene camping.




Camping L'Eau Vive, het terrein ligt aan de rivier de Dordogne, op 800 m van Carennac. De schaduwrijke standplaatsen zijn gescheiden door natuurlijke heggen. De rivier en het zwembad bieden waterpret. Wekelijks biedt de camping haar gasten tal van activiteiten, shows en toernooitjes, zowel overdag als 's avonds.




Camping aux Lodges du Mas de Nadal, het langgerekte en geïsoleerde domein van de camping beslaat liefst 30 hectare ongerepte natuur. Omringd door glooiende heuvels, imposante kliffen en idyllische weiden hoor je hier geen verkeer en kom je volledig tot rust. Campers, caravans en vouwwagens zijn dan ook niet toegestaan: om de natuurlijke stilte te behouden mag je alleen met je tent de camping op.




Camping La Truffière, de camping ligt in de buurt van Parc naturel régional des causses du Quercy, met veel toeristische trekpleisters. Meerdere staanplaatsen liggen in het eikenbos op terrassen. Staanplaatsen zijn soms hellend. Het verwarmde zwembad en de zeer grote speelweide liggen centraal met daaromheen de hoger gelegen standplaatsen. 




Camping Sites et Paysages Le Ventoulou, de staanplaatsen op deze kleinschalige, landelijk gelegen camping bevinden zich op twee lage terrassen. Bomen zorgen voor schaduw en afbakening. Er is tweemaal per dag broodservice. In het hoogseizoen richt de camping zich op gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Het zwembad heeft een schuifdak.





Hoewel het departement de Lot met zijn rivierdalen veel lijkt op de drukke Dordogne, is het hier een stuk rustiger. Wel trekken enkele hoogtepunten veel bezoekers: het tegen een bergwand gebouwde Rocamadour en de grotten van Padirac en Pech-Merle (met prehistorische schilderingen). De bijna verlaten Causses worden doorsneden door de Lot en de mooie Célé. De vele tientallen campings in de Lot liggen geconcentreerd in het dal van de Dordogne in het noorden en in het dal van de Lot in het zuidwesten. De mooi aan de Lot gelegen stad Cahors verdient niet alleen een wandelingetje, maar ook aandacht voor zijn wijnen. Geniet op een camping in de Lot van een heerlijk glas wijn.

Zomer 2021 468x60